Chocosplash M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό

www.chocosplash.gr
ΤΟΥΡΤΕΣ - ΨΥΓΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΙΕΣ - ΠΑΓΩΜΕΝΑ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΥΓΙΕΙΝΑ
ΚΕΙΚ - ΦΟΥΡΝΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ - EXTREME
ΑΣΤΕΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟ ΠΙΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

2 φλτζ ζάχαρη

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

2 πορτοκάλια ακέρωτα μεσαίου μεγέθους.

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη.

½ φλτζ γάλα, φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό για 40 λεπτά.

Τα κόβουμε στα τέσσερα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πράσινο μέρος του κοτσανιού και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (250 γραμμάρια) με τη ζάχαρη (2 φλυτζάνια) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα - ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε εναλλάξ στο μίξερ μαζί με το γάλα και τον πολτό των πορτοκαλιών.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 περίπου ώρα.

Στα 45, 50 και 55 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι, αν έχει ψηθεί.

Βυθίζουμε 4 εκατοστά το μαχαίρι στο κέικ και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο. Επειδή φούρνος από φούρνο διαφέρει η εμπειρία θα σας υποδείξει τους σωστούς για τον φούρνο σας ώρα ψησίματος.


ΟΙ 4 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ