Chocosplash M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό

www.chocosplash.gr
ΤΟΥΡΤΕΣ - ΨΥΓΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΙΕΣ - ΠΑΓΩΜΕΝΑ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΥΓΙΕΙΝΑ
ΚΕΙΚ - ΦΟΥΡΝΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ - EXTREME
ΑΣΤΕΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Το δίλλημα είναι αν πρέπει να φαγωθεί με παγωτό ή σκέτη

Υλικά Δημιουργίας

6 αυγά

1 φλτζ ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρύφαλλο

2 βανίλιες

2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

125 γρ κουβερτούρα

2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι  με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο και τις βανίλιες.

Ρίχνουμε το μίγμα στα αυγά τμηματικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.

Στο τέλος ρίχνουμε τμηματικά και τα καρύδια.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και το κονιάκ.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Περιχύνουμε κουταλιά κουταλία την καρυδόπιτα με το σιρόπι και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό βανίλια.

 


ΟΙ 4 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ