Chocosplash M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό

www.chocosplash.gr
ΤΟΥΡΤΕΣ - ΨΥΓΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΙΕΣ - ΠΑΓΩΜΕΝΑ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΥΓΙΕΙΝΑ
ΚΕΙΚ - ΦΟΥΡΝΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ - EXTREME
ΑΣΤΕΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διπλή απόλαυση

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ φρέσκο γάλα

300 γραμμάρια ζάχαρη

300 γραμμάρια καρυδόψιχα

200 γρ βούτυρο

150 γρ τριμμένη φρυγανιά

100 γρ σοκολάτα κουβετούρα

3 αυγά

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. σόδα

½ κ.γ. γαρύφαλλο

½ κ.γ.μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

350 γρ. ζάχαρη

350 γρ. νερό

½ λεμόνι

½ πορτοκάλι

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε τη σοκολάτα (60% κακάο και πάνω), το γάλα και το βούτυρο εκτός ψυγείου για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Στο γουδί ή στο μούλτι σπάμε 300 γραμμάρια καρυδόψιχα έτσι ώστε να δαγκώνετε. Να μην γίνει κι εντελώς σκόνη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 3 αυγά και 300 γραμμάρια λευκής ζάχαρης. Χτυπάμε ΠΟΛΥ καλά στη μεγάλη ταχύτητα.

Αλλάζουμε τα "δόντια" του μίξερ και βάζουμε αυτά της ζύμης (που είναι σαν γάντζος ή σαν τιρμπουσόν).

Στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ προσθέτουμε 200 γραμμάρια βούτυρο, 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις, 150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και μια πρέζα αλάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπεν μαρί (το κατσαρολάκι της μέσα σε ένα μεγαλύτερο που έχει νερό που βράζει).

Αφού λυώσουν ΟΛΑ τα κομμάτια της σοκολάτας ρίχνουμε τη σοκολάτα στον κάδο του μίξερ ενώ δουλεύει στη μεσαία (ή και λίγο πιο γρήγορη) ταχύτητα.

Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και την τριμμένη καρυδόψυχα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα βαθύ ταψί και το αλευρώνουμε ελαφριά. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά περίπου.

 

Λίγο πριν το βγάλουμε βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 350 γραμμάρια νερό  και 300 με 350 γραμμάρια ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το χυμό από μισό λεμόνι. Κόβουμε ένα πορτοκάλι στη μέση και το ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε καλά  μέχρι να λυώσει όλη η ζάχαρη.

Ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι στην καρυδόπιτα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι τηλεοπτική μπαρούφα ο μύθος περί "κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό και ζεστό σιρόπι σε κρύο γλυκό".

Σερβίρεται με παγωτό!

 

 


ΟΙ 4 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ