Chocosplash M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό

www.chocosplash.gr
ΤΟΥΡΤΕΣ - ΨΥΓΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΙΕΣ - ΠΑΓΩΜΕΝΑ
ΡΟΦΗΜΑΤΑ - ΥΓΙΕΙΝΑ
ΚΕΙΚ - ΦΟΥΡΝΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ - EXTREME
ΑΣΤΕΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ
Ένα τσουρέκι για τους λάτρεις της πραλίνας

Υλικά Δημιουργίας

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι φουντούκια

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

2 κουταλιές της σούπας μερέντα

1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό

½ κ.γ. μαχλέπι

1 βανίλια

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 κρόκος αυγού

Αμύγδαλο φιλέ

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.

Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.

Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.

Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.

Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια.

Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά.

Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο.

Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.

Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.

 

 

 


ΟΙ 4 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ